Bouwvakkers bus in Verstappen uitvoering…

Chillend begin….
Dan heb je een redelijk drukke dag gehad met een hoop dingen die je moet regelen. Heb je het allemaal af en ben je blij dat je lekker naar huis kan. Stap je in de auto met trek in lekkere rustige Jazz. Klaar om de strijd aan te binden met de file, en je weet dat hij er staat. Hij staat er namelijk al 25 jaar, op dezelfde plek, op dezelfde tijd. Ik twijfelde nog een klein beetje of het nou Night in Tunisia van Dizzy Gillespie met Arturo Sandoval moest worden of toch iets van Gerry Mulligan. Het werd uiteindelijk Night in Tunisia van Diz, tevens het nummer wat te horen is op mijn uitvaart, maar ik adviseer er toch iets eerder naar te luisteren, puur omdat het een fantastisch nummer is. Wel de uitvoering kiezen met het united nations. orchestra.

Maar eigenlijk wil ik het hier nu even niet over hebben. (Het is natuurlijk wel gaaf dat jullie allemaal nu naast staande cd gaan kopen en gaan genieten van de fantastische kunsten van deze wereldmuzikanten.) Ik had duidelijk geen zin in stress, gezeur of haast. Lekkere cd op, hond uitgelaten voordat we naar huis reden, dus die zat lekker makkies achterin. Muziek aan en beginnen aan de huisreis. Ik hoefde eigenlijk helemaal niets, niet de kinderen ophalen, sporten, eten koken….helemaal niets. Heerlijk chillend in de auto…

Okay…okay……ik let dan ook misschien niet heel erg goed op, maar toen Arturo Sandoval aan zijn machtig hoge uithaal begin in mijn favoriet nummer, keek ik ineens in mijn achteruitkijk spiegel. WTF, er zat een oud gaar busje zo ongeveer op mijn bumper. Ik zag ook mijn hond, een beetje angstig kijken naar de ruitenwissers van de bus die zowat aan het tongzoenen was met mijn trekhaak. Ik schrok ervan, bedacht mij ineens dat deze goede man al een tijdje achter me heeft gereden, aangezien ik onnadenkend rustig iedereen inhalend op de linkerbaan aan het rijden was. Oké, ik weet dat 110 niet echt een supersnelheid is, maar het is genoeg om het verkeer op de rechter twee banen met een redelijk verschil in te halen. Klaarblijkelijk niet snel genoeg voor de bouwvakkers achter me.

Dan maar naar rechts…
Tjongejongejongejonge, de druk wuivende en obscene gebaren makende mannen in het busje maakte mij duidelijk dat ze het fijn vonden dat ik terug ging naar de rechterbaan. Hij scheurde dan ook hard voorbij toen de kans er eenmaal was. De bus was flink zwaar beladen, dat was duidelijk te zien aan de achterwielen die nog maar nauwelijks konden draaien onder de wielkasten. Of was hij verlaagd, waarschijnlijk had de bus ook al remmen uit de formule 1, want om met zo’n gewicht snel te kunnen stoppen, daar zijn de standaard remmen waarschijnlijk nooit sterk genoeg voor. En aan de vaart van het busje te zien, was hij motorisch ook door het Formule 1 team onder handen genomen. Ze reden me voorbij….zal ik er achteraan gaan, dacht ik heel even, maar ik besloot het niet te doen. De klanken van het Jazzorkest op mijn radio, had ik helaas verdrongen, die drongen niet meer tot mij door… Langzaam reed ik door, terwijl ik de bus in de gaten hield. Ik zag dat er achter het busje er nog twee reden van hetzelfde concern. En ze reden alledrie in dezelfde stijl. Het leek wel een wedstrijd. De ene bumper-kleefde de auto’s voor hem naar de rechterbaan en de andere probeerde voor die tijd, de auto al rechts in te halen. Ongelooflijk wat een snelheid voor deze werkkamelen van auto’s. In busje nummer drie was er waarschijnlijk iets fout gegaan met een emmer verf achterin, want er druppelde nog witte verf van zijn bumper. Ik liet ze maar gaan deze Max Verstappens van de bouwwereld. Misschien dat er ooit nog eens een Formule 1 race wordt georganiseerd voor busjes, dan heb ik de eerste drie kandidaten al gespot.

Gelukkig moest ik er bij de volgende afslag weer af. Muziek weer even overnieuw aangezet, weer in de chill stand en verder met t luisteren. Verder op weg naar huis. Toch stiekem een beetje gelachen toen ik de busjes weer zag staan bij het tankstation, waar de “coureurs” hun boldes weer voltankten met brandstof….. Waar is de fckng pitcrew als je ze nodig hebt 😉