De besluiteloosheid van de Besluitnemers…

En daar zitten we dan, lockdown nummer drie. Om het geheel even iets duidelijker te maken (het kan zomaar zijn dat je dit over 10 jaar pas leest) zitten we anno 2021 in een Mondiale Covid-19 crisis. overal ter wereld vallen de mensen ten prooi aan de virusdeeltjes die om zich heen grijpen als de Middeleeuwse Zwarte Pest. De “pest” hieraan is dat de mensheid momenteel zich meer verplaatst op onze globe, dan dat ze dat tijdens de Middeleeuwen deden, en daardoor heeft het virus zich razendsnel kunnen verspreiden. Dus we zitten in lockdown 3.

Lockdown 4
We hebben al twee jaar onze geliefde vakantie naar Zweden uit moeten stellen, de grenzen zijn dicht en wij “als Nederland” zijn te eigenwijs om ons aan de regeltjes te houden. Iedereen heeft een mening en iedereen denkt wat anders. Het is voor de regering (demissionair) niet te doen om een beleid uit te stippelen en daarbij alle meningen te respecteren. Het Bedrijfsleven wil weer vrijuit kunnen werken, de Horeca, de Bioscopen etc. etc. willen allemaal weer open. De studenten willen allemaal weer op terrasjes zitten met hun vrienden, de festivals willen weer open, eigenlijk alles wil weer terug naar het normale. Maar het kan gewoon even niet. Wat is er moeilijk aan te begrijpen, even een jaartje (of twee) pas op de plaats voor de gezondheid van de gehele mensheid. Joh en dan kan je een keer niet naar Pinkpop of naar het North Sea Jazz. over een jaar of twee zijn we dat allemaal weer vergeten. Mits we ons aan de regels houden natuurlijk. Maar daar zit momenteel het probleem. We willen het niet, we zijn als mensheid te egoïstisch om maar even na te denken over de gezondheid van de “buren”. Want ik kan dan niet vrijelijk doen wat ik wil, en ik wil dit en ik wil het nu. Nou en, wat interesseert mij de gezondheid van de buurvrouw mij nou. Mede door dit a-sociale gedrag duurt het Covid-19 traject langer. En omdat het nu langer duurt, zijn de tegenstanders van het lockdown beleid weer aan het koeren. Het duurt te lang, ik wil geen vaccinatie. Zie je wel dat we gelijk hebben….

Er moet een kantelpunt komen
De slappe instelling van onze regering werkt niet mee, het werkt eerder tegen. De totale besluiteloosheid en angst voor het nemen van stevige beslissingen zorgt er voor dat er weerstand kon komen tégen de genomen maatregelen. Het nadeel van een democratie is het, ook al is het in het belang van iedereen. Het ideaal beeld zou zijn, dat iedereen nauwkeurig weet wat wel en niet mag. Een stevige lockdown, we blijven met zijn allen een jaartje thuis gaan niet op vakantie. Er komen geen buitenlanders meer on land in (Wilders ook weer een beetje blij). We hebben gezien dat thuiswerken werkt, dus dit blijft ook al is het soms lastig. De aarde slaakt een zucht van verlichting door de tijdelijk mindere uitstoot van de auto’s. En als we dit allemaal goed volgen dan is de kans op besmetting steeds kleiner. dan kan namelijk de gevaarlijke variant niet zichzelf verspreiden als de “pest” (daar heb je m weer)…

Ideale situatie
Die bestaat natuurlijk niet, maar na het zien / meemaken / ervaren wat deze ziekte doet hoop ik alleen maar dat we met zijn allen wijs worden…

Dit hele verhaal is gebaseerd op mijn ervaringen met, en mijn visie op. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, dan zijn we het eens dat we het oneens zijn. Ik heb me laten vaccineren zodat jij straks over een jaar wel op vakantie kan en wij ook.

No Comments

Leave a Reply